MENY

Benkeplater i
Granitt og Gneis

– et 100% naturprodukt som er nærmest evigvarende

Egenskaper

Vi lagerfører de fleste steintyper og kan derfor levere dine benkeplater raskt. Benkeplater i granitt og gneis har lange tradisjoner for å være et robust materiale til benkeplater og er derfor meget populært. Kantene kan bearbeides på flere måter, størrelse og form tilpasses ditt behov.

Det er et 100% naturprodukt og nærmest evigvarende og finnes i mange ulike farger og mønster. 

  • Granitt og andre harde steintyper skal tåle normalt varme gjenstander uten å ta skade.
  • Platene har polert overflate som gir et glansfullt og fargerikt preg. En polert overflate er lett å vaske, hygienisk og meget slitesterk. Noe som er viktig både på et kjøkken og et bad.
  • En benkeplate i stein er utmerket for baking.
  • Stein tåler godt de store fuktbelastninger som kan forekommer rundt en oppvaskkum.
  • Stein gir et solid preg på kjøkkenet. Kvalitet og eleganse skaper trivsel.

Bergartene

Black Galaxy

Dette er en exklusiv steinsort med sine kobberfargede spetter. Denne egner seg veldig godt som benkeplate på kjøkkenet og gir et veldig fint preg på kjøkkenet med riktig belysning.

Opprinnelsesland er India. Råplatene er som oftest rundt 300x180 cm i 3 cm tykkelse. Mengden av kobberkorn kan variere fra parti til parti.

Black Galaxy kan ha små porer i overflaten slik som andre typer granitt kan ha.

Lys Granitt

Lys Granitt eller Støren granitt som mange kaller den er en Norsk bergart. Den er veldig jevn og fin i strukturen som på bildet. 

Størrelsen på råplatene avhenger av blokkene som kommer men kan komme opp i 300 cm lengde i 3 cm tykkelse. Her kan det være greit å forhøre seg om tilgjengelige lengder før en evnt. bestilling.

Denne steinen leveres ferdig impregnert fra oss men må vedlikeholdes 1-2 ganger i året med Akemi Antiflekk. Smøres på om kvelden slik at det kan tørke om natten, klar til bruk dagen etter.

Sort granitt

Dette er en flott steinsort med sine sorte farge. Denne egner seg veldig godt som benkeplate på kjøkkenet og gir et veldig flott og stilrent preg på kjøkkenet. Opprinnelsesland er India. Råplatene er som oftest rundt 300x180 cm i 3 cm tykkelse. Denne kan ha små porer i overflaten slik som andre typer granitt kan ha.

Stargate Cosmos

er en stein som er ofte brukt til kjøkken. Denne er sort med sølv spetter som en stjernehimmel. Den blir brukt til fasader, benkeplater, fliser og lignende over hele verden. Denne kan avvike noe i farge fra hver leveranse vi får, så tenk på det i forhold til en prøve du har sett i butikken.
Råplater ca 300x180 cm 3 cm tykkelse. Denne type stein kan med fordel impregneres med Akemi Antiflekk.

Azul Noche

er en stein som er brukt til kjøkken. Denne steintypen kan ha små porer i seg som annen granitt. Den blir brukt til fasader, benkeplater, fliser og lignende over hele verden. Denne kan avvike noe i farge fra hver leveranse vi får, så tenk på det i forhold til en prøve du har sett i butikken.
Råplater ca 300x180 cm 3 cm tykkelse. Denne type stein kan med fordel impregneres med Akemi Antiflekk 1 gang i året da flekker kan forekomme ved og i rundt koketopp. Smør på vent til neste dag, klar til bruk.

Steel Grey

Steel Grey er en grå steintype med små krystaller. Denne er mye bruke til kjøkkenbenkplater. Farge og struktur på denne er ganske jevn men enkelte parti kan variere litt. Denne steintypen kommer fra India. Råplatene kommer på ca 300x180 cm i 3 cm tykkelse. Steinen krever lite eller ingen vedlikehold bortsett fra daglig renhold.

Angola Black

Angola Black er en mørk steintype. Denne er mye bruke til kjøkkenbenkplater, fasadekledning, fliser til gulv og vegg. Farge og struktur på denne er ganske jevn men enkelte parti kan variere litt i lyshet/mørkhet i steinen Denne steintypen kommer fra Angola ( Lubango (Sá da Bandeira), Huíla Province) Råplatene kommer på ca 300x180 cm i 3 cm tykkelse. Steinen krever lite eller ingen vedlikehold bortsett fra daglig rengjøring.

Colonial White - Sensa *

Opprinnelsesland: India
Prøven du ser i en evnt butikk trenger ikke å samsvare med det du får på benken din. Naturstein er et naturprodukt og varierer i farge og mønster. Råplatene kommer på ca 300x180 cm i 3 cm tykkelse. * = Ferdig impregnert fra fabrikk

Mørk Labrador

Mørk Labrador/Mørk Larvikitt er en stein som er brukt til fasader og til kjøkken. Den er mørk blå/sort i farge med store lys blå krystaller. Denne stein-typen kan ha små porer i seg som annen granitt. Den blir brukt til fasader, benkeplater, fliser og lignende over hele verden. Bergarten har fått sitt navn etter byen Larvik. Opprinnelsesland er Norge. Denne steintypen kan leveres opp til 300 cm lengde i 3 cm tykkelse. Den kan med fordel impregneres med Akemi Antiflekk 1 gang pr år.
NB! Denne steinen varierer i farge og kan avvike fra den prøven du så i butikk!!

Lys Labrador

Lys Labrador/Lys Larvikitt er en stein som er brukt til fasader og til kjøkken. Den er Lys blå/sort i farge med store lys blå krystaller. Denne stein-typen kan ha små porer i seg som annen granitt. Den blir brukt til fasader, benkeplater, fliser og lignende over hele verden. Bergarten har fått sitt navn etter byen Larvik. Opprinnelsesland er Norge. Denne steintypen kan leveres opp til 300 cm lengde i 3 cm tykkelse. Den kan med fordel impregneres med Akemi Antiflekk 1 gang pr år.
NB! Denne steinen varierer en del i farge og kan avvike fra den prøven du så i butikk.

Vi har et stort utvalg vasker

Inspirasjon